BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Stílus | A Férfi és az ő szőre...

A Férfi és az ő szőre...

A Férfi és az ő szőre...

Szerző: Fleischer Stella | 2011.03.01
Forrás: manus.hu

Mire indulnak be a csajok: a csupasz csigára vagy a jetire? Női szemmel

Tán nem is gondolnánk, de a férfiak számára is ugyanolyan központi kérdés a saját szőrzetük, mint nekünk, csajoknak, illetve, mint amit tőlünk, nőktől várnak el.A nagy emancipáció – szerencsére – nemcsak a nőket érte utol az élet minden területén, hanem a férfiakat is saját igényességük és megjelenésük aspektusában, melyhez hozzá tartozik a testszőrzet kérdése, léte vagy nem léte is.

Röpke közvélemény-kutatásunkban a megkérdezett csajok kb. 50%-a indul be a csupasz, ill. a másik 50%-a a gorilláéhoz hasonlító, sűrű szőrzettel megáldott pasikra. A vélemények hátterében azon közös megegyezés húzódik meg, hogy nem annyira a szőrzet léte vagy nem léte a fő kérdés, hanem a tisztaság az alapvető, és első számú kritérium. A nők számára ugyanannyira lehet vonzó egy férfi tisztán és ápoltan tartott mell- és hónaljszőrzettel (a fenéken és heréken lévőkről nem is beszélve), mint ápolatlanul anélkül.
A szőrös férfi időtlen idők óta testesíti meg a férfiasságot, a totál masculin megjelenést, míg a teljesen szőrtelen a manapság egyre divatosabb kisfiús, metroszexuális, szépfiú hatását kelti, és e két férfitípus ugyanolyan arányba jön be a megkérdezett nőknek.
A hölgyek két további dologban értenek egyet a – tisztaságon túl! - pasik testszőrzetét illetően. Egyrészt, a háton lévő hosszú, fekete szőrt kivétel nélkül mindenki ízléstelennek és visszataszítónak ítélte, még azok a nők is, akik a mellszőrzetet amúgy vonzónak találják. Másrészt, a fanszőrzet esetében a nők részéről nem kívánalom a „pedofíliára” emlékeztető teljes lecsupaszítás, amit a férfiak előszeretettel igényelnek hölgy partnereiktől (!), de a szőrzet röviden- és rendben tartása igen! Ahogy az erősebbik nem, úgy – nevezzük nevén a dolgokat - a gyengébb sem szeret úgy járni, hogy kalandozva párja testén, orális szex közben a szája tele maradjon partnere fanszőrzetével.

A lábak és karok szőrtelenítése kérdésében a csajok nagyon elnézők, hisz egyenesen visszataszító a nők legtöbbje számára, ha a pasik a karokat és lábakat is borotválják... Kivételt talán csak azon pár extrém eset képez, ha a karon a fekete „subától” már nem látszik az alatta lévő bőr (vagy egyáltalán az, hogy ki-mi van alatta), de a férfilábak szőrtelenítése teljesen irreleváns a nők számára.

Nagy kérdést vet fel, és csajok-pasik körében egyaránt beszédtéma vagy kérdés, hogy melyik testrészt mivel célszerű szőrteleníteni? Mivel a bőr a különböző testrészeken érzékenyebb, és az intim gyantázást sok kozmetikus nem vállalja a férfiak esetében, illetve több pasi vonakodik is attól, hogy nemesebb testrészeit megmutassa egy idegen (szak)embernek, sok testrészen „házilag” „do it yourself” módon is sikerrel lehet járni.

A hagyományos vagy villanyborotva az arcon túl alkalomszerűen a hónaljon megfelelő még, de a legtöbb (vagy szinte minden) testrész együttes szőrtelenítésére a – hideg vagy meleg – gyanta vagy az epilátor alkalmas, ami egyben a legtartósabb hatást is biztosítja.
A végleges lézeres szőrtelenítés is jó megoldásnak bizonyulhat kozmetológus-bőrgyógyász szakorvos által, de számolnunk kell azzal, hogy a szőrmentesség elérése kb. 6-8 kezelést igényel az adott testrészeken, és a véglegességével ellentétben jó, ha tudjuk, hogy a haj- és szőrhagymák kb. 8-10 év alatt regenerálódnak, tehát újra nőnek.

Ha nincs idő és pénz ezekre a hosszadalmasabb és tartósabb szőrtelenítési megoldásokra, célszerű használni a 3 perces szőrtelenítő krémek valamelyikét, melyek könnyen, elég hatékonyan és szépen, valamint relatíve tartósan szabadítanak meg mindenkit a nem kívánt szőrzettől, annak dússágától és erősségétől függetlenül. Még a genitáliák környékén is, bár ezen területekre használatuk nem igazán javasolt.

Nem kifejezetten a szőr vagy szőrtelenség témakörébe tartozik, de ahogy az is tény, hogy kevesebb szőrrel – általában - kisebb az izzadás és testnedvek termelődése, úgy az is igaz, hogy a körülmetélt férfiak pénisze jóval könnyebben tartható tisztán és a fityma hiánya, - melyben a vírusok és baktériumok könnyen megtelepednek, ahogy a kellemetlen szagok is erőteljesebben termelődnek – nagyban csökkenti a nemi betegségek átadását és terjesztését, közte a HPV, a különböző gombák és a HIV terjedését is.

Összességében, nincs miért aggódni! Ha tiszta és ápolt vagy, a csajod nem fogja szóvá tenni férfias szőrzeted és kisfiús szőrtelenségedet sem!
 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép