BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Nők & Szex | A masszázs gyönyörei

A masszázs gyönyörei

A masszázs gyönyörei

Szerző: Alec | 2012.03.21
Forrás: manus.hu

Az ujjbegyek az ember egyik legfontosabb erogénzónái – írta egyszer egy tudós. Hogy mennyire igaz, legjobban talán a masszázs bizonyítja


A bőr a legnagyobb szervünk, amelynek minden négyzetcentimétere tízezernyi érzőideg-végződést tartalmaz. Amikor ezek a receptorok az érintés során ingerületbe jönnek, az idegimpulzosok végigszáguldanak a gerincvelőn, fel az agyba, s ez válaszképpen impulzusokat küld szét a testbe. Tulajdonképpen ez az a folyamat, amelyet nemi izgalomként élünk meg egy jó masszázs során.

Ahogyan életre kel a bőr a masszírozástól, úgy lazulnak el az izmaink ezzel egy időben. Az érzéki gyönyörök szempontjából mindkettő igen lényeges. A stressz, a feszültség és az idegesség tönkreteszi a nemi örömöt; az aggodalommal és hajszával teli élet görcsösen feszült izomtónust alakít ki, és az ezt feloldó masszázs felkészít a szerelmeskedés élvezetére.

A szakértők szerint a jó szexhez az is szükséges, hogy a partnerek közötti tudat alatti gátak feloldódjanak. Különösen a férfiaknál fordul elő, hogy eleinte megközelíthetetlennek tűnnek a maguk köré vont lelki barikádok mögött, s ez bizony elejét veszi az intimitás kialakításának. A masszázs rendkívül hatékony lehet ennek leküzdésében is.

Szükség van némi gyakorlásra, hogy az ember megtanuljon jól masszírozni, bár nem egy különösen nehéz tudomány. A nedvesítés nagyon fontos: a masszázs elején kend be párod bőrét egy teáskanálnyi illatos masszázsolajjal, amelyet előzetesen felmelegítettél a tenyeredben. Mozdulataid soha ne legyenek hirtelenek, kezed könnyedén, nagyvonalúan járja be kedvesed hajlatait.


Szerető érintések

Egy jó masszázs leginkább mégis a piramisépítés folyamatára hasonlít. Széles, könnyed mozdulatokkal kezd, majd fokozatosan összpontosítsd tevékenységedet egy kiszemelt pont, vagy pontok területére. Ezek azok a helyek, ahol párod izmai görcsösen megfeszülnek az idegesség vagy a megerőltetés miatt. Dolgozd meg ezeket a részeket alaposan, majd a masszázs vége felé ismét alkalmazz szélesebb, ellazító simításokat.

A masszázsnak nem kell feltétlenül hosszúra nyúlnia, negyedóra rendszerint bőségesen elegendő. Figyelj azonban oda, hogy soha ne kapkodd el a masszírozást. A lazító hatás fenntartásához lassú, ritmikus, érzéki mozdulatok szükségeltetnek. A masszázs leginkább a megfeszült izmok és a feszült elme ellazulásáról szól.


A masszázs alapfogásai

A masszírozó kézmozdulatokat három fő típusba sorolják. Ezek a simogatás, a gyúrás és az ütögetés.

Simogatás
A nyitott tenyérrel végzett simogatás hosszú, sima, sikló kézmozdulatokból áll. A testre gyakorolt nyomás lehet enyhe vagy határozottabb, illetve a kettő váltogatása. A simogató mozdulatokat a msszázs elején alkalmazd, bemelegítés gyanánt. Kiválóan felkészíti párod izmait a következő fogásokra.

Gyúrás
A gyúrást dagasztó mozdulatokkal, illetve a hüvelykujj nyomásaival végzik. A nyomkodást partnered azon testrészeinél alkalmazd célzottan, ahol izmait feszültnek érzed; elsősorban a vállon, illetve a hát nagyobb izomcsoprtjainál. A dagasztást úgy végezd, mintha csak kenyértésztát gyúrnál, ujjaid és a hüvelykujjad gyengéd nyomkodásával. A hüvelykujjal történő nyomkodás a leginkább pontra irányuló erőkifejtés – ilyenkor az izmokban talált görcsös csomókat a hüvelyk egyenletes vagy körkörös mozdulataival lazíthatod el.

Ütögetés
Tenyered élével ütögesd a bőrt, lassan vagy gyorsabban gyengéden vagy erősebben. Ha különösen gyengéd akarsz lenni, csak lazán zárd össze ujjaidat. Az ütögetést leginkább a test húsosabb, lazább részein végezheted jó eredménnyel, amilyenek a comb vagy a fenék.


 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép