BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Nők & Szex | Tippek a még jobb orgazmushoz

Tippek a még jobb orgazmushoz

Tippek a még jobb orgazmushoz

Szerző: Alec | 2013.07.16
Forrás: manus.hu

Az orgazmus sokféle metaforával lefesthető: vulkánkitörés, tűzijáték, hegycsúcs, szárnyalás. De ezt még mind lehetne fokozni!

Az életben az egyik legerősebb késztetés az orgazmus keresése, és ezt a biológiai folyamatot a tudomány is rég ízekre szedte. A gyönyör azonban továbbra is misztikus és csodálatos élmény marad.


Közelkép a nagy pillanatról

Ha a férfi elélvezését szaknyelven úgy írjuk le, hogy „a húgycsövön végigfutó izom-összehúzódások sorozata”, akkor körülbelül annyira járunk közel az igazsághoz, mintha Bruce Springsteen valamelyik koncertjét így határoznánk meg: „népszerű dallamok hosszadalmas előadása nagy tömeg előtt”. A tisztán technikai megfogalmazás során ugyanis pont a lényeg veszik el.

Az orgazmus klasszikus művészi leírása Ernest Hemingwaytől származik. Akiért a harang szól című könyvében híressé vált sorait Carole King dalíró is átvette tőle, ily módon: „amikor megmozdul a föld”.

A leghelyesebb, ha az orgazmus lelki gyönyörének leírását továbbra is meghagyjuk a művészeknek. A következőkben inkább azt tekintjük át, élettani szempontból mis is játszódik le a testben az elélvezés pillanatában.


Nyílt titkok a férfi orgazmusáról

Férfiaknál az orgazmus két szakaszra osztható, bár ezt többnyire senki nem veszi észre, olyan kevés idő telik el a kettő között.

Először egy sorozat ritmikus összehúzódás felpumpálja a spermiumokat a heréből, és azok összekeverednek a prosztata által termelt ondófolyadékkal. Ez a szakasz mindössze pár másodpercig tart, ám közben a férfit elönti az a földöntúli érzés, amelyet úgy fogalmazhatunk meg, hogy „mindjárt elélvezek”. Ez így is van. Hacsak valaki meg nem tanulja teljes mértékben uralni a kilövellést, akkor ehhez a szakaszhoz elérkezve annyi esélye van visszatartani az elélvezést, mintha a dagályt akarná visszafordítani.

A férfiorgazmus második szakasza a tulajdonképpeni kilövellés, amely 2-4 másodperccel később történik. Valóságos robbanás! Erős izom-összehúzódások futnak végig a húgycső teljes hosszán, valamint a pénisz tövénél és magán a hímvesszőn is. Ezek a rándulások az ondót keresztülpréselik a húgycsövön, amíg az végül kilövell a hímvessző nyílásán át.

Az ondó legnagyobb része az első három-négy rándulás során távozik. Ezután mind az összehúzódások ereje, mint pedig a folyadékmennyiség rohamosan csökken. Ahogyan a köznyelv mondja, ilyenkor a férfi „elment”.

 

 

 

Az orgazmus fokozása

Általában igaz, hogy az ember minél tovább tudja visszatartani az elélvezést, annál intenzívebb gyönyört fog átélni. Gyakorold a minél hosszabb szeretkezést, de amikor már majdnem elérted a visszafordíthatatlan pillanatot, újra meg újra fogd vissza magad.

Egyes testhelyzetekben sokkal érzékibb dörzsölést tudsz hímvessződnek nyújtani. Kísérletezz, amíg megtalálod ezeket a pózokat.

Ne szégyelld a nyögést, a hörgést és a jajgatást – ha hangokkal és szavakkal is kifejezed gyönyöröd, az segít még jobban átélni az érzéseket.

Ha megedzed a PC-izmaid (ezek azok, amelyekkel el tudod állítani a vizeletet is), ezzel sokat hozzáadhatsz a gyönyörérzethez.

 

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép