BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Nők & Szex | Szextérkép a G-ponthoz

Szextérkép a G-ponthoz

Szextérkép a G-ponthoz

Szerző: Alec | 2012.07.19
Forrás: manus.hu

A „vadító pont” sokak szerint csak városi legenda. Ezzel szemben egyre többen számolnak be áldásos hatásáról. Tudd meg, hol találod!

Talán már mindenki hallott arról a helyről a nő hüvelyében, amelyet megérintve, a nő „megvadítható”. Ezt gyakran G-pontnak nevezik, Ernst Gräfenberg, német orvos után, aki először írt róla 1950-ben. Bár az ötlet nem új, mégis ellentmondásos – néhány nő megtalálja, mások viszont nem. A jelenlegi elmélet szerint a G-pont a húgycsövet körülvevő mirigyek járatok, véredények és idegvégződések együttese.

Hol is van akkor pontosan? A legtöbb nő a hüvelybemenettől 3-5 cm-re említi, a felső és elülső falon, a szeméremcsont mögött (mások viszont valamivel hátrébb). Ha a partnered hüvelyére nézel, és elképzelsz egy (analóg) órát rajta, akkor a G-pont rendszerint valahol 11 és 1 óra között van.


Keresd az „ötöst”!

Ha a nő nincs izgalmi állapotban, nehezebb megtalálni a G-pontját, de a bőrön akkor is érezhetsz némi kidudorodást. Ingerelve kb. ötforintos átmérőjű duzzadhat, vagy még nagyobbra, és kiállhat a hüvely falából. Alan és Donna Brauer szerint a legkönnyebben a nő orgazmusa után tudod megtalálni: „Ekkor már valamelyest megduzzadt és érzékeny.” Másodpercenkénti lökéses ritmusban ajánlják az izgatását, kísérletezhetünk kisebb vagy nagyobb nyomóerővel. További kiváló alkalom a G-pont ingerlésére, amikor a partnered az orgazmus közelében jár. Akármelyik módot választod is, partnered minden bizonnyal élvezetesebbnek találja az ingerlést, ha már erős izgalmi állapotban van. Nyelveddel izgasd a csiklóját, és közben ujjaddal érintsd meg a G-pontját, majd figyeld meg a reakciót!

Nem árt tudnod, hogy néhány nő eleinte kényelmetlennek érezheti a G-pont dörzsölését, esetleg vizelési ingert vált ki nála. Ez teljesen normális reakció, ilyenkor előbb érdemes megbeszélni vele a „felderítési útvonalat”. Brauerék az érintés erejének csökkentését ajánlják hasonló esetben. Egy percig is tarthat, míg a kellemetlen érzet vagy a látszólagos vizelési inger átadja a helyét az örömtelibb élményeknek. Ha partnered túlságosan aggódik emiatt ahhoz, hogy élvezze az ingerlést, javasoljuk, hogy előbb ő egyedül próbálja megtalálni a G-pontját. Ez valószínűleg ülő vagy guggoló helyzetben könnyebb. (Ha még mindig nyomasztja a vizelési inger, javasold neki, hogy nyugodtan menjen el vécére szeretkezés előtt, ez meggyőzi arról, hogy üres a hólyagja.)

A szemtől szemben vagy „misszionárius” pózban végzett szeretkezés gyakran teljesen elkerüli a G-pontot. Sokkal könnyebb izgatni ezt a területet a hímvesszővel, ha a nő hasra fekszik, a férfi pedig hátulról hatol be – ha viszont a nő van felül, könnyebben irányíthatja a hímvesszőt az érzékenyebb területek felé. A felszíni lökések is kiválóan alkalmasak a G-pont izgatására. A felszíni lökések is kiválóan alkalmasak a G-pont izgatására. Mindamellett először az ujjakkal izgathatod a legközvetlenebb és leghatékonyabb módon.

Néhány nő arról számol be, hogy a legérzékenyebb pontjai a négy és nyolc óra közötti helyeken találhatók, a hüvely közepe táján. Számos idegköteg húzódik arra, ami magyarázhatja ezt az érzékenységet. A hüvely simogatásával vagy a változó irányú lökésekkel már te magad is felfedezheted partnered további érzékeny zónáit.


Az élvezet a lényeg

Ne feledd azonban, hogy nem minden nőnek van G-pontja vagy hasonló különleges „pontja”, és ha a partnered is közéjük tartozik, a világért se marasztald el emiatt. Ezek a felderítő utak kizárólag az örömszerzést szolgálják, s nem kapcsolókat és nyomógombokat keresel, amellyel „bekapcsolhatod” őt. A G-pont – ha megvan – ingerlését vegyed fel az „orgazmusfejlesztő” repertoárodba, amellyel örömet szerezhetsz partnerednek. Röviden: a kísérletezés legyen gyönyörforrás!


 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép