BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Nők & Szex | Rizikós szexuális együttlétek

Rizikós szexuális együttlétek

Rizikós szexuális együttlétek

Szerző: - | 2011.12.18
Forrás: Durex

Ötből egy magyar férfi megcsalja párját, mellyel HIV/AIDS, illetve egyéb nemi betegség potenciális veszélyének teszi ki magát és partnerét – derült ki a Durex kutatásából.

Az AIDS világnap alkalmából készített nemzetközi kutatásból arra is fény derült, hogy a magyar férfiak habzsolják az életet, és 20%-uk állítja, hogy egyszerre több szexuális partnere van. Ez a szám meghaladja a francia (12%), a spanyol (11%), illetve a brit (8%) átlagot.

A magyar férfiak felelőtlenül kalandoznak

A rizikós szexuális együttlétek a legtöbbek számára már az első alkalommal kezdődtek, ugyanis a magyar férfiak mindössze egyharmada védekezett szüzessége elvesztésekor. Az első szexuális kaland alkalmával a férfiak 32%-a élt párkapcsolatban, ami 15%-kal kevesebb, mint a nők esetében. Ezzel szemben hatszor több férfi (27%), mint nő (4%) vesztette el szüzességét egy alkalmi kapcsolat során.

Azon férfiak egyötöde, akik védekezés nélkül létesítettek szexuális kapcsolatot, nem gondoltak bele ennek veszélyeibe saját elmondásuk szerint. Mindössze 19%-uk ismerte be, hogy ez hiba volt, és utólag megbánta. A válaszadók 44%-a azzal indokolta felelőtlen döntését, hogy meg volt győződve arról, hogy partnerének nem volt semmilyen nemi betegsége. Ennek ellenére a kapcsolatban élők egyharmada nem biztos abban, hogy párjának volt-e valaha nemi úton terjedő fertőzése vagy betegsége.

A partnerek számát tekintve a magyar férfiak átlagosan 20 nővel létesítenek szexuális kapcsolatot, mely meghaladja a brit (17) vagy az orosz (15) átlagot, és majdnem háromszor több, mint a nők esetében.

A magyar férfiak háromnegyede (71%) egyetértett, hogy többet kéne tudniuk a HIV/AIDS betegségekről. „A védekezés nélküli szexuális élet folytatásával – főleg, ha egyszerre több partnerük is van – a magyar férfiak nagy kockázatnak teszik ki saját maguk és partnerük egészségét, nem védettek a nemi úton terjedő fertőzések, valamint a HIV/AIDS megbetegedések ellen” - mondta Krassovics Miklós, a Durex kategóriamenedzsere. „A kutatás eredményei rávilágítanak arra, hogy nagyon fontos a felelőtlenül eljáró férfiak edukációja.”

A kutatásról

A kutatás a világ első számú óvszer gyártója, a Durex megbízásából készült. A vállalat rendszeresen indít egészséggel kapcsolatos kezdeményezéseket, hogy biztonságosabb és jobb szexre sarkallja az embereket.

A jelenlegi kutatást 35 országban online, Nigériában pedig személyes interjúk segítségével végezték 2011. szeptember 6. és október 3. között. A kutatáson a 36 országból összesen 29 003 18 év feletti felnőtt vett részt, köztük 500 magyar.
 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép