BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Nők & Szex | Magyar vagy külföldi pasi?

Magyar vagy külföldi pasi?

Magyar vagy külföldi pasi?

Szerző: Emese | 2011.06.21
Forrás: manus.hu

Milyenek a magyar és külföldi férfiak udvarlási szokásai? És tényleg annyira vonzóak az idegen tekintetek? A Nő megmondja!

Van-e – egyáltalán – eltérés a különböző nemzetiségek között? Örök kérdés...

Minden esetben – alapvetően – az adott egyénen múlik, hogy rendelkezik-e romantikus attitűddel, vagy „otthonról” hozott-e udvarlási szokásokat, tradíciókat, klasszikus férfiúi értékeket. A megkérdezett vélemények és tapasztalatok alapján elmondhatjuk, ha a magyar férfiak nem is rosszabbak külföldi társaiknál, sajnos, jobbnak sem nevezhetők. Gyenge középmezőnyben vannak külföldi „versenytársaik” mellett, s némileg jobbnak bizonyulnak az amerikaiaktól, de messze elmaradnak az arab vagy keleti férfiak mögött.


A magyar férfiak - a magyar csajok szemével

Rögtönzött közvélemény-kutatásunkból az derül ki, hogy a magyar férfiak nem tudnak udvarolni, és klasszikus értelemben férfiként viselkedni sem. Szomorúbb, hogy erre általánosságban még csak nem is törekednek! Elkényelmesedtek, ami az udvarlást illeti, de a másik oldalról sok gátlással is küzdenek, oda merjenek-e menni egy nőhöz, és valamilyen úton-módon színt vallani, ha többet akarnak tőle puszta szexnél.

Általános vélemény, hogy a magyar pasik egyértelműen, csak és kizárólag (néhány ritka és pozitív esettől eltekintve) a „szexre utaznak”.
Amikor megismerkednek egy nővel, a „by default” hozzáállás az, hogy meghívják egy „Bambira”, és onnan a csaj mehet is velük az ágyba – alanyi jogon, hisz ők meghívták arra a bizonyos „Bambira”, tehát a szex cserébe „jár”. Az „udvarlás” során igen fukarok, ami nemcsak anyagi helyzetből fakad, hanem általános intelligencia-hiányból is! Kérjük, akinek nem inge, ne vegye magára!

Előszeretettel viszik gyorsétterembe párjaikat, elfelejtik a jeles alkalmakat, ritkán vagy egyáltalán nem vesznek virágot, apróbb ajándékokat, figyelmességeket Sőt, nyíltan hirdetik az emancipációt, azaz, nem bánják, ha egy vendéglátóipari egységben a nő fizet, vagy az „egyszer én fizetek, másszor te” felállást alkalmazzák.

Sokszor a nőre hagyatkoznak, hogy a gyengébbik nem találja ki, mit csináljanak, mi legyen a program, hová menjenek sétálni, beszélgetni, kávézni stb., azaz, alacsony szintű a helyismeretük és kreativitásuk.
Ha étterembe mennek kedvesükkel, sok esetben nincsenek tisztában az alapvető protokoll szabályaival, mint pl. kinek kell először ki- vagy belépni a vendéglátóhelyre, mennyi borravalót illik adni, mikor, hogy illik leülni, büfizni stb.

A magyar férfiak a szavak szintjén sem állnak a helyzet magaslatán, elég nehezen öntik szavakba érzéseiket, gondolataikat. Egyedül talán az ágyban képesek teljesíteni különösebb kifogáslista nélkül, bár a tisztasággal itt is sok probléma adódik.


A külföldi férfiak - a magyar csajok szemével

Itt sem egyértelműen pozitív a kép, hisz nagy eltérés mutatkozik az európaiak, észak-amerikaiak vagy pl. az arabok között, s a tisztálkodási szokásokat most ne is vegyük górcső alá.

Az észak-amerikaiak a (közép) kelet-európai lányoktól elvárják, hogy pusztán már attól elájuljanak, és ágyba vihetők legyenek, hogy ők amcsik. A nagyvonalúság nem jellemzőjük (sőt, inkább smucignak nevezhetők), ahogy az intelligenciának is híján vannak, még annyira sem tudnak viselkedni, mint a magyarok. E kettő hiányával az érzésekig a legtöbb esetben már el sem lehet jutni, de, miután úgy vélik, hogy jenkik, a teremtés koronái és középpontjai, akiknek minden alanyi jogon jár, így az egoizmus miatt lángoló érzelmeket aligha lehet tőlük várni. A kajálás fontos számukra, így vacsizásra alkalmasak lehetnek, ha véletlenül tudnak szépen, késsel-villával táplálkozni.

Az európaiak kultúrkörüket tekintve közelebb állnak a magyarokhoz, de itt is nagy eltérés mutatkozik, hogy angollal, némettel, olasszal vagy épp szerb férfival hoz össze bennünket az élet. Mindenképp stílusosabb, intelligensebb férfiakról van szó, akik azt legalább tudják, hogy egy étteremben hogy illik viselkedni, és kinek kell rendeznie a számlát. A szexre utazás természetesen a körükben is alapvető, és, ha virágot jellemzően nem is adnak kedvesüknek, egyéb kisebb-nagyobb ruhadarabra, ékszerre, szépészeti termékre, utazásra tőlük bizonyosan lehet számítani

Legnagyobb vonalúnak a keleti férfiakat nevezhetjük, akik oly módon képesek udvarolni, ahogy azt Magyarországon is tették a 19. században. Bókolnak, meghívják az ember lányát vacsorára, kedveskednek apróságokkal, próbálnak a hölgy kedvébe járni, a maguk kultúrkörében, azaz otthon jól, karizmatikusan viselkednek, férfias az ügyvitelük, a nő nőnek érezheti magát mellettük. Figyelmes társak és szeretők, ami az alapvető matriarchális társadalomból fakad, hogy a nő neveli otthon a gyermeket, ő a családi tűzhely őrzője, a férfi pedig munkája által megteremti a család megélhetését, jobb esetben a jólétét is.
Egy arab férfi minden hátsó szándék nélkül is meghív egy nőt kávézni, teázni, vacsorázni, és nem vár érte cserébe semmi ellenszolgáltatást, csak arra az egy órára a női társaságot.

Megpróbálják megismerni kedvesük vágyait, és olyan programokat kialakítani, ami a hölgy, s mindkét fél számára kedves és kielégítő.

Valami hasonlót várnának el a magyar csajok a magyar pasiktól is, se többet, se kevesebbet, s máris több kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat lehetne idehaza!

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép