BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Nők & Szex | 6 szexmítosz, amit ne higgy el

6 szexmítosz, amit ne higgy el

6 szexmítosz, amit ne higgy el

Szerző: Alec | 2011.05.03
Forrás: manus.hu

(18+) Azt gondolod, mindent tudnod kell a nőkről a jó szexhez? Attól, hogy ismered az Erotika Nagy Enciklopédiáját, sok hibát elkövethetsz

Persze nincs is ezzel semmi gond, mert mindenki hibázhat, de hosszú távon megrontja a kapcsolatokat, bármennyire is vonzódjatok egymáshoz. Ki ne tudná, hogy szimplán a lexikális tudás nem elég, kell hozzá a gyakorlat is? De a pornó nemhogy kevés erre, a legtöbb esetben káros is. Ráadásul a legtöbb nő meglehetősen szégyenlős, ha arról kérdezik, neki vajon mi esne jól az ágyban. Ezért állítottuk össze a 6 leggyakoribb tévhitet a női szexualitással kapcsolatban. 

 

1. mítosz: Tudod, mit akarnak a nők

A legalapvetőbb hiba, hisz eleve általánosít, de a nők nem droidok, és még csak nem is klónok, hogy egyformán működjenek. Attól, hogy az exbarátnőd beindult valamire, az nem garancia semmire. Természetesen az csak előny, ha kifejlesztesz egy repertoárt, de ne ragaszkodj hozzá, hanem rugaszkodj el tőle, és merj kísérletezni. Mindig tartsd észben azt is, hogy vannak nők akiket képtelenség „dróton rángatni” – értsd: óvatosan mennek bele szexuális játékokba –, azonban van, akit kifejezetten könnyű rávenni a kísérletezésbe; és persze akad olyan is aki kedve szerint váltogatja a két viselkedési formát.

 

2. mítosz: Mindened megvan, amire szüksége lehet egy nőnek

Néhány nőnek percenkénti 3.000 fordulat kell az orgazmushoz. Döbbenetes, de igaz. Ezt az eredményt pedig maximum erős és gyors nyelv- vagy ujjtechnikával lehet elérni. Ez nem probléma, nem fizikai hiba a nő testében, egyszerűen így is működhet, így ha az egyetlen út a nőnek az orgazmushoz egy vibrátorral vezet, akkor sem kell összetörni. Gondolj úgy a vibrátorra, mint szexuális kiegészítőre, nem pedig a helyettesedre. Ráadásul van egy nagy előnye: amíg a vibrátor működik, ti addig kényeztethetitek másként egymást, magatokat, a másikat… 

 

3. mítosz: A szex mindkét nemnek, nőnek és férfinak, ugyanazt jelenti

Sajnos a legtöbb pár azt gondolja, hogyha nem ugyanúgy viszonyulnak a szexhez, már nem is illenek össze. De alapvetően mivel mások vagyunk fizikailag, másként is értelmezzük a szexet, még akkor is, ha harmonikus az ágyban töltött idő. Indulj ki abból a tényből, hogy mennyire más a két nemi szerv. Ehhez még hozzáadódik, hogy a hüvely belső része sokkal érzékenyebb a külső részeknél – azonban még ez sem törvényszerűen van így. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a hosszú szerszám csak gyönyört okozhat: van aki úgy érzi magát tőle, mintha gyomorszájon ütötték volna. 

 

4. mítosz: Ismered a női anatómiát, ezért csak sikered lehet

A legtöbb pasi tudja, hol a csikló és hogyan találhatja meg, ettől még nem értik működését. Nagyjából harminc évvel ezelőtt a szexuális forradalom kezdetén az egyik legkelendőbb könyv a tengerentúlon a csikló orgazmusával foglalkozott, az azóta eltelt idő, és a hazánkban is megjelent rengeteg felvilágosító anyag ellenére, még mindig makacsul él a tévhit, hogy a nő akkor igazán nő, ha a hüvelyi behatolástól van orgazmusa. Pedig a legtöbben képtelenek erre. 

Egy érintés, ami gyönyört okoz a nőnek, történhet teljesen hétköznapi helyen és módon, és nem hathat különlegesnek, mégis működik. Ráadásul ugyanez az érintés másvalakinél fájdalmas lehet. Néhány pedig, épp a közvetlen behatolást igénylik, mindenféle előjáték nélkül. Tegyük hozzá, ők nagyon kevesen vannak. 

Mit tehetsz? Kérdezz rá bátran, ő mit szeret, vagy legalább próbáld meg. 

 

5. mítosz: Ha nedves, akkor be kell hatolni

Sok pasi panaszkodik amiatt, hogy a csaja nem elég lesz elég nedves. Pedig nem szükségképpen nedvesedik be az a nő, aki izgalmi állapotba jutott. Még egy dolog, amivel sok férfi nincs tisztában: az átlag 28 napos menstruációs ciklus adott napja nagyban befolyásolja, mennyire nedvesedik be a hüvely, amire szintén hatással vannak a különféle gyógyszerek és gyógykészítmények. 

 

6. mítosz: Hallgatni arany

A pasik többsége hallgatag szex közben – de a csajuktól elvárják az ellenkezőjét – azonban a nőknek is szükségük van visszajelzésekre, arra, hogy tudják jól működik-e a szex köztetek, mire van igényed. Ha Te elvárod tőle az igényeiről történő beszélgetést, akkor ezt viszonoznod is kell. 

Összességében az a legjobb, ha rendszeresen beszélgettek erről. Először talán kínos lesz, de a hangulat nemcsak oldódni, hanem fokozódni is fog, megígérjük! 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép