BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Karrier | Az 5 legdurvább pénznyelő az életedben

Az 5 legdurvább pénznyelő az életedben

Az 5 legdurvább pénznyelő az életedben

Szerző: Alec | 2012.02.21
Forrás: manus.hu

Több ezresed is rámehet havonta teljesen szükségtelen dolgokra, melyek kis költségeknek, de összeadódnak. Néhány egyszerű változtatás előkészíti a terepet a nagy spóroláshoz.

Nincs mit tenni, a mai világban mindenki megnézi, mire költi jövedelmét, mi is megtettük, és ugyan nem gondoljuk, hogy feltaláltuk a spanyolviaszt, de azért megosztjuk veled tapasztalatainkat. Az egyszerű, és kis változtatások előkészítik a terepet a nagy spóroláshoz. Íme öt nélkülözhető dolog, amire felesleges pazarolnod:

1. Palackozott italok

Semmi szükség rá, ráadásul, ha eddig az volt az érved, hogy milyen piszkos és rosszízű a csapvíz, akkor azt tanácsoljuk, néha olvasd el a palackozott italok címkéjét és a betiltott vizekről szóló híreket. Nem kell egyből lemondanod róla, próbáld meg cserélgetni, vagyis egyik nap igyál vizet, másik nap visszatérhetsz a palackozott italokhoz.


2. Extra ételek

Tudjuk, hogy már unalmas, de megint csak egy amerikai kutatásra hivatkozunk, mely szerint a fejlett országokban egy átlag ember évente 600 dollárnyi ételt dob szemétbe. A szemetesnél azért jobb helye lenne ennek az összegnek a pénztárcádban. Készíts bevásárlólistát, ez azért is jó, mert rákényszerít a heti menüd végiggondolására. Lehetőleg ne térj el tőle, hanem szigorúan tartsd be. Először nehéz lesz, de megéri. Ha együtt élsz a csajoddal, akkor együtt gondoljátok végig, mert sok múlhat az ő hozzáállásán is. Motiváld azzal, milyen álomrucikat tudna venni a megmaradt pénzből!


3. Diétás termékek

Már hazánkban is egyre többen veszik meg a készételek „light” verzióit, amivel csak két gondunk van: az, hogy készétel, és az, hogy „light”. Mindkettő egészségtelen titulus, és mindkettő már önmagában is egyenlő a drágasággal. Akkor még mindig jobban jársz, ha ebédházhoz-szállító cégnél rendelsz napi menüt.


4. Vitaminok

Szép dolog, hogy divatba jött az egészséges életmód és vele a táplálék-kiegészítők, de azért túlzásokba nem kell esni… Ugyanis, aki egy kicsit is figyel az egészségére manapság, az szed valamilyen vitamint vagy ásványi anyagot, az már más kérdés milyen formában. Hisz egyrészt ezek „üthetik egymást”, így többet árthatsz magadnak vele, mint amennyit használsz; másrészt, ha valamilyen célod van vele – hiánypótlás, vagy építkezés – akkor is érdemes inkább multivitamint, vagy valamilyen keveréket levenned a polcról. Azonban a leginkább azon kellene mindenkinek elgondolkodnia, mi lenne, ha az ilyen készítményeket minimálisra csökkentené, és helyette több zöldséget és gyümölcsöt szedne…


5. A fürdőszoba tartalma

Hm, hát ha azt gondoltad ez csak a nőket érintheti, akkor nagyon tévedsz. Ugyanis, míg náluk a sminkszereknél valóban van különbség az aluljárókban beszerzett olcsóságok és a drogériák garanciális termékei között, addig mindannyiónkra igaz lehet, hogy felesleges a drágábbat megvenni. Merthogy egy igazán öregedésgátló termék létezik, az a naptej vagy –olaj; és a sampon az csak sampon, a kettő között pedig csak a reklám költség van.

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép