BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Karrier | Agresszív főnök elleni gyógyír

Agresszív főnök elleni gyógyír

Agresszív főnök elleni gyógyír

Szerző: Alec | 2011.06.28
Forrás: manus.hu

Többnyire csak azért próbálja erőből érvényesíteni akaratát, mert valahogy mégiscsak álcázni kell gyengeségét. Vagy mégsem?

A problémás főnökök többsége ebbe a csoportba tartozik. Az agresszív főnökök erőszakkal alakítják a helyzeteket a saját elképzelésükre. Azt hiszik, hogy erőszakkal lehet a leghatékonyabban vezetni – teszik ezt abbéli félelmükből fakadóan, hogy különben gyengének tűnnének, vagy egyszerűen csak azért, mert eltanulták saját korábbi főnökeiktől.

 

Hangulatból eredő kirohanások

Azok a főnökök, akiknek rendszeres hangulati kirohanásaik vannak, azt gondolják, hogy ez normális viselkedés. Lehet, hogy túl sok filmet láttak. Az, hogy egy felnőttnek hisztériás rohamai vannak, jobb esetben nevetséges, rosszabb esetben ijesztő. Ne reagáljunk dühösen. Egyébként valószínű, hogy ezek az emberek sokkal inkább el vannak foglalva magukkal, mintsem, hogy bennünket észrevegyenek. Tekintsünk ilyenkor úgy a főnökünkre, mint egy kisgyerekre, aki a fölhöz veri a játékait. Vagy egyszerűen észre se vegyük. Ez elejét veheti a következő hisztériának.

 

Büntetés hallgatással

Egyes főnökök egy nekik nem tetsző eseményt követően napokig nem állnak szóba a beosztottjukkal. A főnök ezzel aktívan szeretné büntetni a dolgozót (de az a ritka eset is előfordulhat, hogy saját maga lehiggadására vár). Tegyünk úgy, mintha észre sem vettük volna, hogy a főnökünk nem beszél hozzánk, és mindettől függetlenül kezdeményezzünk beszélgetéseket. Megpróbálkozhatunk akár a következővel is: „Feltételezem, nincs ellene kifogása, hogy abban a szellemben dolgozzak tovább az ügyön, ahogy hozzáfogtam, mivel nem említett semmi ilyesmit.” Ha a főnökünk nem ezt akarta hallani, akkor minden bizonnyal hamarosan véget vet a hallgatásnak, és legközelebb kétszer is meggondolja, hogy ilyesmivel büntessen bennünket.


Szexuális zaklatás

Az egyre nagyobb számban ismertté váló szexuális zaklatási esetek – és itt nem csak a nők szexuális zaklatásáról van szó – visszatarthatnak egyes főnököket, de ne legyünk ebben olyan biztosak. A vezetők hosszú ideig gyakorolhatják ezt a fajta agressziót, és a szexuális zaklatás alatt nem csak a fizikai molesztálást kell érteni. Elég egy ízléstelen megjegyzés a ruhára, vagy egy oda nem illő vicc is kimerítheti ezt a fogalmat. Készítsünk feljegyzést, beszéljünk a dologról a kollégáinkkal, kérjük ki az ő véleményüket is; ezáltal bizonyosodjunk meg arról, hogy a zaklatás nemcsak a mi képzeletünkben létezik. Kérdezzük meg, hogy adott esetben mellénk állnának-e, és szükség esetén tanúskodnának-e.

Szarkazmus, gúnyolódás

A szarkazmus nem egyszerűen a szellemesség leggyengébb változata, ez a leggonoszabb módja a másik ember megalázásának. Bármennyire is nehéz, próbáljuk meg nem felkapni a vizet. A szarkasztikus főnök azt akarja, hogy védekezzünk, valamint azt, hogy kimutassuk, mennyire megbántódtunk. Visszavágásként vegyük szó szerint a megjegyzést, és kérjük meg a főnököt, hogy fejtse ki bővebben. Visszakozni fog, és a jövőben kerüli majd a gúnyolódást.

Tippek az agresszív főnök kezelésére

1. Keress magadnak szövetségeseket, különösen a vezető beosztásúak között.
2. Ne háborúzz nyilvánosan. Mivel ő a főnök, természetesnek tartja, hogy ő nyer.
3. Kezdeményezhetünk a főnökünkkel személyes beszélgetést is arról, hogy milyen hatással vannak ránk a szavai és cselekedetei. Meglepődhet rajta, hogyan érez a beosztottja.
4. A találkozón ne általánosságokat fogalmazzunk meg. Koncentráljunk konkrét esetekre, és meséljük el, milyen hatással voltak ránk.
5. Hagyjuk meg a lehetőséget, hogy főnökünk megőrizhesse tekintélyét. Ne azt éreztessük vele, hogy figyelmetlen volt, inkább használjunk olyan kifejezéseket, mint „Valószínűleg nincs tudatában annak, hogy…”, vagy „Biztosan nem úgy értette, de…”
6. Ha a főnökünk túl sokat dolgozik, és azt akarja, hogy mi is hasonlóan tegyünk, mondjuk azt, hogy a munka mellett megfelelő magánéletre is szükségünk van, különben a dolognak a munkánk látja majd kárát.
7. Ha főnökünk agresszívan reagál, nyugodtan, de határozottan hozzuk tudomására, hogy véleményünk szerint a viselkedése nem fair, nem ezt a bánásmódot érdemeljük.
8. Ha főnökünk vállalja, hogy igyekszik majd javítani egyik-másik kommunikációs problémán, próbáljuk meg emlékeztetni az ígéretére. Erre a célra bevált módszer a találkozót követő levél vagy e-mail, melyben írásban is összefoglaljuk a megbeszélteket.
9. Ha főnökünk nem ismeri el, hogy agresszívan viselkedik, fordulhatunk az ő feletteséhez, valamint jogvédő szervezetekhez is. Szedjünk össze néhány egyértelmű esetet, melyek segítségével meg tudjuk védeni az álláspontunkat. Ne személyeskedjünk. Készüljünk fel rá, hogy időre lesz szükség ahhoz, hogy valamilyen eredményt érjünk el.
10. Néha nincs más választásunk, mint elfogadni, hogy a főnökünk képtelen változni, illetve hogy a feljebbvalóink között nincs senki, aki változásra törekedne. Ilyenkor kérhetjük például egy másik részlegre való áthelyezésünket.
11. Lehet, hogy egyik részlegen sincs szabad pozíció, és elképzelhető, hogy nincs más megoldás: új munkalehetőség után kell néznünk. Ez irányú szándékunkat tartsuk titokban, amennyire csak lehet. Legyünk nagyon körültekintőek abban a vonatkozásban, hogy kérünk-e a főnökünktől ajánlást.
Azt is végig kell gondolnunk, hogy főnökünk viselkedéséről mennyiit áruljunk el egy esetleges állásinterjún. Ilyenkor tanácsos a munkaadó tudomására hozni, hogy az előző munkahelyünkön problémáink voltak az ott dolgozókkal. Azt hiheti, hogy velünk van probléma, nem a főnökünkkel.
 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép