BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Karrier | Utálod a főnököd?

Utálod a főnököd?

Utálod a főnököd?

Szerző: Alec | 2011.10.26
Forrás: manus.hu

Lehet, hogy Te vagy a hibás! Hisz a legkönnyebb módja saját hibáid elkendőzésének, ha másra hárítod, és ki más lenne a legalkalmasabb erre,

A leggyakoribb ok, ami miatt otthagyják az emberek az állásukat, az a nehezen kezelhető főnök. Azt is szokták mondani, hogy az ember nem munkahelyet, hanem főnököt vált. A főnök mindig jó bűnbak, és így palástolni lehet saját hibáinkat és bizonytalanságainkat. Ezért aztán a főnökkel való viszonyunk objektív megítéléséhez hasznos módszer, ha megpróbálod a dolgokat a főnök szemszögéből is megvizsgálni.
 

Először is gondold végig a következőket:

  • Úgy gondolod, hogy a főnök nem ad megfelelő irányítást, de nem lehet, hogy csak mi vagyunk azok, akik lassan követjük utasításait?
  • Nem szereted betartani a szabályokat? Te szeretnél lenni a főnök? Olyan a beosztásod, hogy akár főnök is lehet belőled?
  • A többiek is panaszkodnak a főnökre? Ha igen, ugyanazokat a kifogásolják, mint Te?
  • Az előző főnökeiddel is hasonló problémáid voltak?
  • Nem lehet, hogy az egész csak genetika? Nem lehet, hogy Te extrovertált vagy, ő meg introvertált? Lehet, hogy a főnök a korai munkakezdés híve, Te viszont inkább sokáig bent maradnál az irodában. Lehet, hogy arról van szó, hogy másként látjátok a dolgokat, mint a főnök.
  • Próbáltad már a dolgokat a főnök szemszögéből vizsgálni? Biztos, hogy a főnöknek nincs semmilyen oka az elégedetlenségre?
     

Így kezeld a kritikát!

A főnökök sokszor nagyon fukarul bánnak a pozitív visszajelzésekkel. Viszont az alkalmazottak is hajlanak arra, hogy a főnök javító szándékú megjegyzését negatív kritikának tekintsék. Az alkalmazottnak meg kell tanulniuk, hogy pozitívan fogadják a kritikát.

Először legyél nyitott a főnök javaslataira. Ne azon járjon az eszed, hogyan tudnád magadat megvédeni. Eközben elmulasztod az építő megjegyzéseit! Ha úgy érzed, hogy a kifogásai gyenge lábakon állnak, kérd meg, hogy részletezze mi is a gondja a teljesítményeddel. Ha a beszélgetés alatt a részletekre koncentrálsz, mindenkinek egyszerűbb a tényeknél maradnia, és könnyebb elkerülni a személyeskedést.

Ismételd meg, amit a főnököd mondott, illetve fűzz hozzá megjegyzéseket. Ezzel azt jelzed, hogy mindent megértettél, amit mondott. Jegyezd meg jól: a főnökök elsősorban azért vannak, hogy kritikájukkal növeljék beosztottjaik teljesítményét. Ne vedd a lelkedre, hanem próbáld meg a jövőben nem elkövetni ugyanazt a hibát, és lépj tovább!
 

Bánj vele úgy, mintha ügyfél lenne!

Nem biztos, hogy könnyű megtenni, de csak akkor tudod sikeresen építeni karrieredet, ha tevékenységed a főnököd megelégedésére szolgál. A főnök a legfontosabb személy, aki teljesítményedet és előmeneteledet, előléptetési esélyeidet befolyásolja. Az alábbiakban néhány olyan módszert olvashatsz, amik segítenek elégedetté tenni őt:

NE ÉLJ VISSZA AZ IDEJÉVEL!

Ne felejtsd el, hogy főnöködnek egyszerre több dologra is oda kell figyelnie. Nem foglalkozhat mindig veled. Ha úgy tűnik, az utóbbi időben észre se vett téged, az lehet annak a következménye, hogy túlságosan leterhelt. A főnökök mindig örülnek, ha mondanivalódat röviden és velősen közlöd velük. Semmi ok az aggodalomra: ha a főnököd a részletekre is kíváncsi, meg fog keresni a kérdéseivel.

RAGADD MEG A FŐNÖKÖD FIGYELMÉT!

A főnök ideje drága, azonban sokszor nincs más lehetőséged, el kell érned, hogy csak rád figyeljen. Ne törj rá az irodájában, kérj inkább időpontot. Ha azt szeretnéd, hogy tényleg semmilyen külső körülmény ne zavarja meg a megbeszélést, próbáld meg az irodáján kívülre szervezni. Hozd tudomására, hogy rövidsége ellenére milyen fontos neked a találkozó. Néma beosztottnak a főnöke sem érti a szavát!

NE KERESS KIBÚVÓT!

Ahogy a főnöknek az a dolga, hogy hatékonyan ellenőrizze a beosztottait, a beosztottaknak ugyanúgy vannak kötelezettségeik a főnökük felé – betartani a határidőket, felhívni a figyelmét a problémákra, a csúszásokra is; ha hibázol, akkor el kell viselned a letolást.

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép