BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Karrier | Top 3 idegesítő munkatárs

Top 3 idegesítő munkatárs

Top 3 idegesítő munkatárs

Szerző: Alec | 2012.04.10
Forrás: manus.hu

Néha nem is a főnökkel van a baj. Akadnak olyan munkatársak, akik hajlamosak főnökként viselkedni, vagy nem vállal semmiért felelősséget.

A fent leírt helyzetet horizontális problémának nevezi a szaknyelv, amikor az azonos beosztásban dolgozó alkalmazottak között problémák merülnek fel. Ezek nem is olyan egyszerű helyzetek, mivel a felek között nincs alá-fölérendeltségi viszony, és így a főnök is nehezebben diktál. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb problémákat, és azt, milyen módon közelítheted meg őket.


AGRESSZÍV VERSENYTÁRSAK

Miről van szó?
A rivális vállalatokkal zajló versengés egészséges és motiváló dolog, de ha a túlságosan törtető alkalmazottaink a munkahelyen belül provokálnak versengést, akkor az jobb esetben jelentéktelen problémával jár, de rosszabb esetben csúnyán is végződhet.

Hogyan reagálj?
Csábítóbbnak érezheted, és kihívásnak tekinthetsz minden problémát, amit az agresszív versenytársad rád terhel, azonban ezzel csak az ő hozzáállását erősíted, és később sokkal nehezebb lesz kiszállni belőle. Legyél kezdettől fogva rámenős, és mutasd ki, hogy téged nem érdekel a munkahelyi versengés. Javasolj inkább munkaidő utáni sportolást a versenyzésre. Ha valaki nem hagyja abba, és más kollégával szemben is erőszakoskodni kezd, szólj neki, és magyarázd el, hogy viselkedésével hogyan gyengíti a cég esélyeit a rivális vállalkozásokkal szemben.


A SZŐRSZÁLHASOGATÓ

Miről van szó?
Minden munkahelyen, minden szinten megtalálhatók az állandóan elégedetlenkedők, akik saját csalódottságukat mások leszólásában, negatív kritikákban vezetik le. Szinte haragszik azon kollégáira, akik pozitívan szemlélik munkájukat meg az életet általában, és morálisan gyorsan le is tudja húzni őket.

Hogyan reagálj?
Ne próbálj meg veszekedni velük. Ezzel csak azt jeleznéd, mennyire hatással van rád, amit mondanak, és ezzel csak bátorítod őket. Hűvösen ismerd el a kritikáját, s próbálj meg úgy tenni, mintha néhány állításukkal egyetértenél.


AKIK MINDIG KITÉRNEK A FELELŐSSÉG ALÓL

Miről van szó?
Egyes alkalmazottak mesterien eltűnnek a megfelelő időben, és hagyják, hogy a miénk legyen a felelősség. Gyakran késnek, sokszor nem tartózkodnak a helyükön, és sokáig dolgoznak egy munkán.

Hogyan reagálj?
Ne menj bele a személyes kritikába, koncentrálj inkább a részletekre, és analizáld a problémát. Készíts írásos listát a problémáról, hogy a kellő időben idézhess belőle. Ezenkívül a lista segítségével megoldási javaslatokat is kidolgozhatsz.

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép