BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Karrier | Sok nemi hormon=labilis főnök?

Sok nemi hormon=labilis főnök?

Sok nemi hormon=labilis főnök?

Szerző: Alec | 2013.09.20
Forrás: -

Amit eddig is sejtettünk, most már a tudósok is bebizonyították: a túl sok tesztoszteron kiszámíthatatlanná teszi a főnököt

A munkahelyi vezetők túl magas tesztoszteronszintje rossz hatással lehet a vállalkozásra: azok az igazgatók ugyanis, akikben túlteng a nemi hormon, gyakrabban kötnek tiszavirág-életű üzleteket.

Ezen kívül hajlamosak megpróbálkozni más cégek ellenséges átvételével is - állítják amerikai kutatók.

A British Columbia Egyetem kutatói Maurice Levi vezetésével felfedezték, hogy az emberi tényezők sokkal fontosabb szereppel bírnak, mint eddig gondolták. Az ügyvezetők nem mindig követik az üzleti elemzéseket, és a magasabb tesztoszteronszint olykor irracionális cselekedethez vezet - írják a Manager Science című szaklapban.

Már egy ideje ismert, hogy a túl magas tesztoszteronszinttel rendelkező férfiaknak magasabb az agressziós potenciáljuk, és gyakrabban hajlamosak provokálatlan erőszakkitörésekre. A magas tesztoszteronszint a psziché változásához is vezethet - támasztja alá a felismerést Georg Pfau, a linzi Német Szexuális Orvoslás Akadémiájának orvosa a Die Welt című német lap internetes kiadása szerint (www.welt.de).

Egy orvosilag előírt hormonterápia, amely során különböző hormonkészítmények segítségével a tesztoszteronszint csökkentése a cél, nem ad okot aggodalomra, hangsúlyozza a német orvos. Sokkal inkább problematikus az az eset, amikor önállóan, a teljesítmény javítása és az izomtömeg növelése érdekében vesz be valaki tesztoszteront.

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 1 komment érkezett)

  • Hapoka | 2016.10.31 11:42

    Fiúknál is nagyon sok ostobaság zajlik a toronymagas nemi hormon szint miatt, ami kell az izomzat és egyéb növekedéséhez. Azonban amikor a szervezet elkezdi ezt a szintet alacsonyabbra helyezni a túlnövés leállítása miatt, pláne idős korban már nagyon alacsonyra helyezi, akkor kifejezetten bajokat okozhat a nemi hormonok növelése. A kiegyensúlyozott hormon háztartás idős korban megfontoltabb viselkedést tart fenn. A vállalkozásoknál kellhet némi agresszivitás a sikerhez, ha ehhez megfontoltság ad megalapozottságot. Azonban aki a megterhelő munka-feszültséget nehezen viseli (pl. impotencia felé halad), és akárcsak időszakosan is felfokozott nemi hormon szinttel kíván férfiasabbnak látszani, annál extra hormon zavarok lépnek fel. A szervezet a korhoz alkalmasnak vélt szint feletti részt lebontatja ösztrogén jellegűvé, ezért a felfokozott nemi hormonszint egyszerre okoz többlet erő képzetét, miközben a bomlástermékek gyorsabb öregedést okozva, fokozzák a gondokat (BodyBuildinges impotencia növekedés)! Ezért hormonhatású és ellentétes befolyásolás extra feszültséget okozva készteti az ellenőrzetlen vállalkozói lépéseket, akár bukásig fokozva. No persze lehetne a hormonszint megfontolt növekedését elodázott öregedési jelenség mentesen is létrehozni, csak ehhez, akárcsak a vállalkozásban a kérdéskör igen alapos ismerete, és hatás reménye ellenében az elérhető eredmény és a féken tartható kockázat józan mérlegelése is kellene! Csakhogy a főnökökké többnyire azok lesznek, akik első blikkre (szerencsésen) nyúlnak bele a dolgokba, azaz ritka a megfontoltság + körültekintő összefüggés rendszerre épített gondolkodás náluk, pedig az fejleszthető. Csakhogy a korábbi sikerek elvakítják a már kifáradó képességűeket, akik persze ezt titkolni akarják, ezért durr bele, és utána a vízözön!

1

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép