BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Karrier | Legyél a főnök kedvence! 3 bevált tipp

Legyél a főnök kedvence! 3 bevált tipp

Legyél a főnök kedvence! 3 bevált tipp

Szerző: Alec | 2012.06.06
Forrás: manus.hu

Elgondolkodtál már azon, miért sikeresebb néhány munkatársad? Ha igen, akkor jó úton haladsz az előléptetés felé, de még sokat kell tenned céljaid megvalósításához.


A nagy lótás-futásban munkád nagyon is könnyen észrevétlen maradhat. Agyondolgozod magadat, és nem gondolsz arra, hogy egyéni pozíciód megerősítésére és a munkádért kapott elismerés bezsebelésére is energiát kell fordítanod. Észre kell vetetned magadat, hogy kitűnj, és akkor megvalósulhat az előléptetésed.

Bújj elő a láthatatlanságból!

Ennek a legjobb módja az, ha szakítasz a munkavégzés megszokott rutinjával. Ha ennyi és ennyi bigyót kell megmunkálnod egy nap – és mindenki másnak is –, akkor nem sokra ész azzal, ha még többet készítesz. De ha benyújtasz egy jelentést a főnöknek arról, hogyan tudna mindenki több darabot megmunkálni, máris észre fognak venni.

Az önállóan írt jelentés ragyogó módja annak, hogy kitűnj a tömegből. Azt mutatja, hogy gyakorlatiasan gondolkodsz, és használod kezdeményezőképességedet. De nem szabad túl gyakran élni vele. Ha elárasztod a főnöködet jelentésekkel, ugyan észre fog venni, de semmiképp sem fog kedvelni.

Tartsd magad a következő szabályokhoz:

  • Csak ritkán nyújts be jelentést
  • Alaposan győződj meg arról, hogy jelentésed valóban hasznos lesz
  • Gondoskodj arról, hogy neved jól láthatóan fel legyen tüntetve rajta
  • Érd el, hogy a jelentést ne csak a főnököd, hanem az ő főnöke is lássa
  • Nem kell jelentésnek lennie – lehet egy cikk is a vállalati hírlevélben


Természetesen a legjobb módja annak, hogy a munkádat észrevegyék, ha nagyon jól végzed. Munka címszó alatt rengeteg politizálás, pletyka, játszmázás, időhúzás és barátkozás folyik a unkahelyeken. De mindez valójában nem munka. Csak a labdát figyeld, és máris hatalmas előnyre tehetsz szert kollégáiddal szemben. A szabályos tanuló mindig összpontosít.


Soha ne állj le!

A legtöbb embert munkába menet egyetlen gondolat foglalkoztatja: valahogy elütni a hazamenésig hátralevő időt. Napközben mindent megtesznek, amit kell, hogy eljussanak a várva várt időpontig. Mi azonban nem állunk le. Ha már megkapták a feladatot a legtöbben beérik azzal, hogy elvégzik, és így statikusan maradnak. De számunkra a munka elvégzése csupán eszköz a végső cél eléréséhez. Ez pedig nem más, mint az előlépetés, a több pénz, a siker, az előrejutás, a kapcsolatok és a tapasztalat összegyűjtése ahhoz, hogy a magad lábára állj, és minden egyéb, ami a kívánságlistádon szerepel. A feladat bizonyos értelemben jelentéktelen.


Plusz ismeret túlóra nélkül

Amíg a többiek a következő kávészünetre gondolnak, vagy arra, hogyan tölthetik el a délutánt úgy, hogy ne nagyon kelljen dolgozniuk, mi a következő manőver eltervezésével és végrehajtásával leszünk elfoglalva. Már ebédidőre végzel a feladatokkal, és az egész délutánod szabad lesz arra, hogy tanulj, hogy felbecsüld a közeli kollégák közötti versenyt, hogy megírd a jelentést, amelytől észreveszik a munkádat, hogy elmélyítsd ismereteidet a vállalat eljárásairól és történetéről.

Ha a feladatodat nem tudod ebédidőre elvégezni, az előbb említett dolgokat bele kell illesztened a munkádba és az azon túli időbe. Vetélytársaid nem fognak így tenni. De Te soha ne fogadd el azt, hogy elég a munkát elvégezni.

Az előléptetést – vagy amire vágysz – mozgásnak kell tekintened. Mozgásban maradsz, különben belep a moha. A mozgáshoz az kell, hogy ne ülj a hátsódon tétlenül – soha ne állj le.

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép