BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Karrier | Fontosabb az észnél a simulékonyság

Fontosabb az észnél a simulékonyság

Fontosabb az észnél a simulékonyság

Szerző: - | 2012.05.07
Forrás: MTI

Lehetsz alkalmatlan a munkádra, de ha jól kezeled a főnököd ostobaságait, akkor feljebb juthatsz a ranglétrán - mi régóta tudjuk ezt, de most be is bizonyították

Az egész világon jobbak a karrierkilátásaik azoknak, akik simulékonyak főnökükhöz, még akkor is, ha alkalmatlanok a magasabb poszt feladatainak ellátására, és értelmi szintjük gyengébb kollégáikénál.

A megállapítás nem annyira felfedezés, mint inkább nemzetközi statisztikai megerősítése a közismert kontraszelekciós jelenségnek. A felmérést a Futurestep nemzetközi munkaerő-toborzó cég végeztette. Öt földrész 1500 vállalatát vizsgáltak meg és úgy találták, hogy mindenütt - Kínától Brazíliáig, Franciaországtól Ausztráliáig - ugyanaz a helyzet: az előléptetéshez nem a szakmai hozzáértés a legfontosabb, hanem a kedvesség a munkahelyi feletteshez. Az észbeli képesség szerény volta nem igazán akadálya a hivatali előmenetelnek.

Ami a vizsgálatba bevont országok dolgozóinak főtulajdonságait illeti, a britek eredményközpontúak és döntéshozók, a franciák individualisták, a németek parancsnokok, az ausztrálok végrehajtók, a brazilok hadvezérek, a kínaiak keményen dolgozók, utóbbiakon belül a hongkongiak agyafúrt szervezők - ismertette a felmérés összegzését a The Daily Telegraph című brit lap.

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép