BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Egészség & Sport | A stressz 6 megdöbbentő jele

A stressz 6 megdöbbentő jele

A stressz 6 megdöbbentő jele

Szerző: - | 2012.02.15
Forrás: informed.hu

Nem is gondolnád, miként figyelmeztet a túlzott stresszre szervezeted. Néhány hétköznapi tünet igazi felkiáltó jel lehet, figyelj oda rájuk!

Hányás

Lehet a stressz, de elsősorban a szorongásé jele. Vannak, akik egy bizonyos napszakban émelyegnek, hánynak. Pihenjünk sokat és igyunk elegendő vizet a hiány pótlására.

Hajhullás

A hajhullásnak számos oka lehet, a genetikától kezdve egyes gyógyszerekig, de az egyik ok a stressz.

Orrvérzés

Szakmai körökben is vita van arról, hogy az orrvérzést a stressz váltja-e ki, de sok példát ismerünk erre. A British Medical Journal egyik 2001-es számában az olvasható, hogy stressz a vérnyomás gyakori kiugrásával okozhat orrvérzést.

Emlékezetvesztés

A krónikus stressz árt az agy rövid távú memóriáért felelős részének, a hippocampusnak. A legjobb megkeresni a stressz okát és törekedni a megszüntetésére. Addig is: jegyezzük fel, ami fontos.

Legyengült immunrendszer

A stressz talán legjobban észrevehető hatása a legyengült immunrendszer. Ha felborul a hormonháztartás, nem termelődik elég fehérvérsejt, ami az immunsejtek reprodukcióját segíti elő. Az ördögi körből a leghatásosabban a mozgással, edzéssel léphetünk ki.

Fokozott verítékezés

Az izzadás általános jelenség stressz esetén, de vannak, akiknél ez a tenyér és a talp izzadásában jelentkezik. A jóga és a meditáció segíthet, ha eredménytelen, forduljunk szakorvoshoz.

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép