BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Egészség & Sport | A hímivarsejteket az elektromágneses sugárzás is károsíthatja

A hímivarsejteket az elektromágneses sugárzás is károsíthatja

A hímivarsejteket az elektromágneses sugárzás is károsíthatja

Szerző: Paul | 2011.12.02
Forrás: manus.hu

Legalábbis a legújabb kutatások szerint

Szakemberek szerint a vezeték nélküli internethez kapcsolódó laptop károsíthatja a hímivarsejteket és azok DNS állományát. A kutatócsoport 29 egészséges, 26 és 45 éves kor közötti férfitől vett mintákat. Minden egyes donor hímivarsejtjeit két próbának vetették alá: egy részüket egy vezeték nélküli internethez csatlakozó laptop közvetlen közelében, másik részüket pedig a számítógéptől távol helyezték el. Ezután négy órán keresztül interneteztek a laptopon.

Az eredmény meglepő volt a készüléknél elhelyezett spermiumok 25 százaléka hagyta abba a mozgást, és 9 százalékuknak károsodott a DNS-állománya. Ezzel ellentétben az azonos hőmérsékletű környezetben, de a készüléktől távolra rakott hímivarsejteknek csupán a 14 százaléka állt le, és 3 százalékának károsodott a DNS-e. A kutató szerint, a vizsgálatot mesterséges körülmények között végezték, ezért az eredmények nem szükségszerűen érvényesek a való életre is, ezért a férfiaknak nem érdemes túlságosan aggódniuk .A szakember szerint további vizsgálatokra lesz szükség a mostani eredmények megerősítéséhez.

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép