BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Egészség & Sport | A Való Világ három versenyzője is a GFlexre esküszik

A Való Világ három versenyzője is a GFlexre esküszik

A Való Világ három versenyzője is a GFlexre esküszik

Szerző: - | 2012.02.29
Forrás: -

Új edzésforma hódít hazánkban: az konditermek kezdenek kimenni a divatból, s helyüket az alternatív testmozgások veszik át.

Hazánkban is terjed a külföldi divat: az edzőtermek helyét lassan átveszik az egyedi mozgásformák. Manapság bárki szabadon választhat, hogy rúdtánc vagy éppen jóga órára szeretne eljárni attól függően, hogy milyen mozgást végez szívesen.

Ilyen alternatív módszer a GFlex is, amely az erőt, az egyensúlyt, a hajlékonyságot és a mélyizmok stabilitását fejleszti. 

„A GFlex olyan számomra, mint egy mini edzőterem: mivel csak egy olyan pontot igényel, amihez rögzíteni lehet a felfüggesztést, bárhova magammal vihetem, így mindig tudok edzeni.
A tréningen a felfüggesztési pont és a testünk dőlésszögének beállításával magunk tudjuk meghatározni a gyakorlatok nehézségi fokát.
Olyan mozgást jelent, ami biztosan minden porcikát igénybe vesz, de egy-egy feladattal különböző izomcsoportokat dolgozunk meg. Speciális feladatkörök vannak, hogy a test minden tagját a lehető leghatékonyabban eddzük” – avatott be Simkó Georgina, a Dollhouse GFlex trénere.

A sztárok is nagy érdeklődést mutatnak a legújabb mozgásforma iránt: a Való Világ korábbi szériáiból ismert Anett, Jerzy és Gombi egy rövid edzésen próbálhatták ki a Dollhouse Stúdióban, milyen hatékony a tréning.

„Gyerekkoromban talajtornáztam, így szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy ha elkezdek valamilyen mozgást, nagyon hamar meglátszik rajtam. Főleg kardio-edzésekre járok, a jó időben kocogni szoktam, és most kezdtem el a kangoozni” – mesélte lelkesen VV Anett. – „Életemben először hallottam a GFlex tréningről, de örömmel jöttem, mert kíváncsi voltam rá. Nagyon tetszett ez a rövid gyakorlatsorozat, szívesen eljárnék rendszeresen. Már első ránézésre látszik, hogy nem könnyű sport, és biztos vagyok benne, hogy holnapra izomlázam lesz, mert a kezem nem túl erős, és itt a saját súlyomat kellett megtartani.”

A fiúk is nagy lelkesedéssel álltak neki a tréningnek, és bizony be kellett látniuk: bármilyen jó erőben vannak, a GFlex őket is próbára tette.

„Minden héten edzek minimum egy órát, általában konditerembe járok, néha az uszodában is megfordulok” – árulta el Jerzy. – „Tavaly már találkoztam a GFlex-el egy fitneszversenyen, így számomra nem volt teljesen ismeretlen, de eddig még sosem próbáltam ki. nagyon tetszett az edzés, jó volt a társaság, csinos a tanárnő, ráadásul biztos vagyok benne, hogy nagyon hatásos edzésről van szó. Olyan izmokat dolgoztunk meg, amiket alapvetően nem szoktam átmozgatni, így biztosan meg fogom érezni holnapra.”
 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép