BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Egészség & Sport | Top 10 erekció gyilkos

Top 10 erekció gyilkos

Top 10 erekció gyilkos

Szerző: Alec | 2011.06.30
Forrás: manus.hu

Nem is hinnéd, milyen hétköznapi dolgok tehetnek be a szerszámodnak. Pedig annyira egyszerű lenne megakadályoznod az erekciós problémákat...

 

1. Depresszió

Az agy a legnagyobb erogén zóna, itt kezdődik a szexuális izgalom és itt tetőződik be. A depresszió lecsillapítja a vágyat, és hosszútávon merevedési zavarhoz vezet. Ironikus módon, azok a gyógyszerek, melyekkel a krónikus depressziót kezelik, még inkább elnyomják a szexuális vágyat tovább nehezítve ezzel a merevedést.
Még több infó a férfi depresszióról >>


2. Alkohol

Lehet, hogy eddig úgy gondoltad az ital csak hozzásegíthet a szexuális kedvhez, a jó hangulathoz, de ezt sürgősen felejtsd el. Még, ha gyorsan merevedsz is alkoholittas állapotban, az tuti, hogy még gyorsabban mész majd el. A sok alkohol beleszól a merevedésbe, és (pozitívnak tűnő) hatásai ideiglenesek. Van egy jó hírünk is: a kevés, pl. 1-2 pohár vörösbor, egészségügyi kockázata nemhogy kisebb, de még egészségjavító hatása is van. Bizonyított tény ugyanis, hogy csökkenti a szív- és érrendszeri problémákat, mely kiváltói okai többségében megegyeznek az erekciós problémák tüneteivel.

 

3. Gyógyszerek

A korábban említett antidepresszánsokon kívül egészen hétköznapi gyógyszerek is hozzájárulhatnak a problémához. Előfordulásuk olyannyira gyakori, hogy nem mennénk bele mélyebb taglalásukba, ezért inkább azt javasoljuk, olvasd el rendszeresen a gyógyszerek leírásait, mielőtt bevennéd őket.

 

4. Stressz

Nem könnyű hangulatba kerülni, amikor a munkahelyeden elárasztanak feladatokkal, otthon pedig tennivalókkal. Ezek mind olyan feszültségforrások, amik bárki életében előfordulnak – valójában a nőkkel talán még gyakrabban. Ha erekciós problémáid mögött stresszt sejtesz, akkor mindenképpen keresd fel háziorvosodat, vagy legalább mérd meg rendszeresen vérnyomásodat, mert komolyabb betegségek is húzódhatnak a háttérben. Figyelmeztető jel az erekciós problémák mellett továbbá az alvászavar, a megmagyarázhatatlannak tűnő feszültség, nyugtalanság… A professzionális segítség akár életet is menthet!
Még több infó a stresszről >>

 

5. Harag

Ahogy mondani szokás, a harag eléri az arcodat, elvörösödsz, mert minden vér odatódul… Na igen, szex közben pont nem erre van szükséged. Persze, azon kívül, hogy nehéz romantikus hangulatba kerülnöd, vagy a gerjedelemig eljutnod, azt is tudnod kell, hogy a vérnyomásodnak sem tesz jót. Ez párosítva a koncentrációzavarral kifejezetten hátrányára válik a hálószobabeli előadásoknak.

 

6. Aggódás

Ha egyfolytában azon görcsölsz, hogy biztos nem tudod majd kielégíteni a csajodat, akkor nem is fog sikerülni. Ráadásul az aggodalom eljuttathat titeket a teljes bizalmatlanságig, megvonva kapcsolatotokat a meghittségtől. Mintha egy fordított csigavonalban mozogna a dolog, egyre mélyebb szintre húzva szexuális életeteket, aminek nem lesz jó vége.

 

7. Évgyűrűk, avagy súlygyarapodás 30 fölött

Ki ne tudná, hogy az extra kilók csökkentik az önbecsülést. Azt viszont már bizonyára nem sokan, hogy az elhízott emberek szervezete kevesebb férfi nemi hormont termel, ami szükséges a szexuális vágy és a merevedés kialakulásához. Ezeken kívül még hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához, amit már korábban említettünk.

 

8. Énkép

Amikor nem kedveled túlzottan azt az embert, aki visszanéz a tükörből, könnyű kitalálni, hogy a partnered se fogja. A negatív énkép állandó szorongást idéz elő, és szintén kihatással van az ágybeli teljesítményedre. Valószínűleg, ha Te sem vagy túlzottan elégedett magaddal, akkor szex közben is azon jár a fejed, miként fogod elrontani a dolgot, és az állandó nyugtalanság végül odáig vezet, hogy meg sem kísérled élvezni.

 

9. Alacsony libidó

A városi legendákkal ellentétben az alacsony libidó és a merevedési zavar nem egy és ugyanaz, de valóban nagyban befolyásolják egymást. Az alacsony önbecsülés, a feszültség, az aggodalom mellett kiválthatják bizonyos gyógyszerek és vannak férfiak, akikben az alkohol is. Sőt egyesekben éppen a túlzott szexhajhászás csökkenti a libidót. Ha feladod magadban, zuhanórepülésbe kezdesz, és az erekciódnak idővel annyi.

 

10. Az egészséged

Mindegyik ok közül a legfontosabb. Sok különböző egészségügyi kondíció hat az idegekre, az izmokra vagy a keringési rendszerre – és ezek együtt és külön-külön is hatnak a merevedésre. A cukorbetegség, a magas vérnyomás, az erek egészsége, a prosztata és a hólyag szintén befolyásolják az idegeket és a véredényeket, amik irányítják a merevedést. (Ismerd meg a 10 életveszélyes tünetet! Katt ide >>)

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép