BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Egészség & Sport | Már 32 napja fut az Olimpiára

Már 32 napja fut az Olimpiára

Már 32 napja fut az Olimpiára

Szerző: - | 2012.07.12
Forrás: -

A temérdek útközben felmerült probléma ellenére Varga Norman eddig jól vette az akadályokat, jelenleg stábjával együtt Belgiumban tartózkodik.

Varga Norman június másodikán indult Budapestről, hogy ötven nap alatt ötven maratoni távot teljesítve elfusson a londoni Olimpiai Játékok kezdőünnepségére. A számtalan váratlan nehézség ellenére 25 éves ifjúságvédő eddig jól vette az akadályokat, kedden a harminckettedik napot teljesítette a vállalt távból. Norman már átszelte fél Európát: keresztül futott Ausztrián és Németországon, múlt héten Strasbourgban, hétfőn Luxemburgban járt, kedden pedig már Belgium határát lépte át.

Strasbourgi megállóján az Európa Tanács melletti állandó magyar képviselet fogadta és szállásolta el. Az Európa Tanács részéről Stanislas Frossard, az ET sportügyi részegyezményének végrehajtó titkára üdvözölte, aki Robák Ferenc állandó képviselővel együtt kívánt a sportembernek további eredményes utat. Normant és stábját Luxemburgban is óriási szeretettel fogadták: egy helyi magyar látta vendégül éjszaka, ottléte alatt pedig a frissen kinevezett rendkívüli és meghatalmazott nagykövettel, Dr. Kovács Tamás Ivánnal is találkozhatott és beszámolhatott neki jövőbeli terveiről.

"A szervezetem óriási terhelésnek van kitéve, de az egészségügyi állapotom néhány apróbb sérülés ellenére kielégítő. Még szerencse, hogy az engem kísérő csapatban mentős és masszőr is van" - meséli Varga Norman, aki a szerda estét Houffalize városban, a Belga határ közelében tölti. Norman előreláthatólag jövő héten csütörtökön érkezik majd Brüsszelbe, ahol Lengyel Zita konzul asszonnyal találkozik. A futó ezúton is arra kéri a Belgiumban élő sportot szerető magyarokat, hogy a kampány Facebook oldalán (facebook.com/VargaNorman) vagy weboldalán (www.europafutas.hu) vegyék fel vele a kapcsolatot, hogy rövidebb-hosszabb távon együtt futhassanak.

A "Mutasd meg Te is, mire vagy képes!" mozgalom szervezői a futással szeretnének pozitív szemléletváltozást elérni az ifjúság körében, aminek a segítségével a fiatalok remélhetőleg ráébrednek saját testi-lelki egészségük semmivel nem pótolható értékeire, s egyben az aktív, társadalmilag hasznos és sikeres emberi élet semmivel össze nem hasonlítható szépségeire. Szeretnék, ha mindenki ráébredne a sport embert formáló, közösségteremtő erejére-, az egyéni példaadás jelentőségére-, valamint a minden fiatalban ott rejlő képességek kibontakoztatásának fontosságára-, s egyben lehetőségére is a hit, a kitartás és az elszántság erejére alapozva. Norman kérését tolmácsolva ezúton kérjük az olvasókat, hogy ha egyetértenek céljaival, támogassák kezdeményezését akár 1000 forinttal a CIB bankban vezetett egyesületi számlaszámon: 10700608-66192554-51100005 (kedvezményezett: Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület) - megjegyzés: Olimpiai kampány támogatás.

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép