BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Egészség & Sport | Mégsem olyan jó az elektromos cigi?

Mégsem olyan jó az elektromos cigi?

Mégsem olyan jó az elektromos cigi?

Szerző: Paul | 2012.01.24
Forrás: medipress.hu

Lehetséges, hogy tüdőtágulást okozhat

Az elektromos cigarettákat a legtöbb helyen a dohányzás egészséges alternatívájaként kínálják. Egy szaklapban megjelent azonban egy cikk, mely szerint ezek a termékek szinte azonnali változásokat okoznak a légutakban, és egyáltalán nem olyan biztonságosak, mint amilyennek hirdetik őket. Vizsgálatot készítettek 30 nemdohányzó önkéntessel.
Az önkéntesek közül néhánynak 5 percig kellett az elektromos cigarettákkal füstölni, a többieknek pedig úgy kellett használniuk az eszközöket, hogy a nikotinkapszulát előzőleg eltávolították belőlük. Az eredmény döbbenetes, mivel a kutatók már 5 percnyi használat után is jelentős légúti összehúzódásokat és gyulladást észleltek a résztvevőkön vizsgálatok során.
"Ha már ilyen rövid idő után ilyen komoly változások állnak be a szervezetben, mi lehet az elektromos cigaretták hosszú távú hatása?" - teszik fel a kérdést a kutatók. - "Bár egyelőre nincsenek adataink a hosszú távú hatásokról, lehetséges, hogy az elektromos dohánytermékek használata különböző tüdőbetegségeket, például tüdőtágulást okozhat." Ezért a kutatók szerint jobb a jól bevált módszereket alkalmazni például: gyógyszer, rágógumi, nikotinos tapasz ha le akarunk szokni a dohányzásról.
 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép