BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Egészség & Sport | Mégis lényeg a méret

Mégis lényeg a méret

Mégis lényeg a méret

Szerző: Alec | 2011.07.22
Forrás: manus.hu

Dán kutatók bebizonyították, hogy ha egy férfi túl kövér vagy túl sovány, akkor nagy eséllyel számíthat gondokra a szexuális életében.

Meglepő kapcsolatokat fedeztek fel azok a dán kutatók, akik 5500 felnőtt adatait vették górcső alá mindkét nemből. A leginkább az a meglepő ebben, hogy hiába magától tekinthetők szinte magától értetődőnek mindkét nemnél az extrém súly kiváltotta gondok, mégis csak a férfiakat érintik.


Persze a nőkre megint nem érvényes

A testméret, például, ha valaki túl kövér vagy túl sovány, kapcsolatban van a szexuális élet zavarával. Férfiaknál a szélsőséges testméretek fokozzák a kockázatot, nőknél viszont fordítva.

Ha egy férfi nagyon sovány, a vizsgálat szerint 22-szer valószínűbb, hogy szexuális életében valamilyen zavar lép fel (erekciós zavar, képtelenség az orgazmusra, korai magömlés vagy fájdalom közösülés közben). Az elhízott férfiaknál a kockázat növekedése 71 %.

Ha azonban egy nő túl sovány, a szexuális problémák jelentkezésének kockázata fele akkora, mint az átlagos testsúlyúaknál. Az elhízottaknál, akiknek a BMI értéke 30 fölött van, 70 %-kal ritkább a szexuális zavar, mint a normális súlyúaknál.

A fenti furcsaságok egyik oka az is lehet, hogy azok a nők, akik valami zavart észlelnek a nemi életükben, inkább felhagynak a szexszel, míg a férfiak nem.

A kutatók tapasztaltak még egy érdekességet: az olyan nők körében, akik korábban marihuánát szívtak, háromszor gyakoribb volt az orgazmus hiánya, mint azoknál, akik nem. Az intenzív edzést folytatók és a versenysportolók körében közel négyszer gyakoribb volt a hüvelygörcs előfordulása, mint a lazább edzéseket végzőknél.

Írásunk az informed.hu cikke nyomán készült.
 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép