BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Egészség & Sport | Küzdd le energiarablóidat! Teszttel

Küzdd le energiarablóidat! Teszttel

Küzdd le energiarablóidat! Teszttel

Szerző: Alec | 2012.01.31
Forrás: manus.hu

Nem is gondolnád, mennyi minden leszívhatja energiádat. A testi-fizikai terhelés mellett érdemes megkeresni a többi okot is közvetlen környezetedben.


Úgy érzed, a csajod, a családod és még a haverok is állandóan igényt formálnak személyedre, de főként az idődre? Bizony ők is lehet olyan önzőek, hogy valósággal kiszipolyoznak! A munkahelyeden a pozíciódra pályázó kollégák a főnököd előtt aláássák tekintélyedet, ezzel csökken az önbecsülésed? Otthon még a gyerekeiddel is foglalkoznod kell, mert alig várják, hogy hazaérj? Ha ezekre a kérdésekre többségében igennel válaszoltál, joggal lehet rajtad úrrá az elszigeteltség érzése!

 

Nekünk sem mindegy, milyen a kapcsolatunk

Társkapcsolatod éppúgy segítheti a feltöltődésedet, mint ahogy ki is meríthet – attól függ, miként működik. Társak vagytok vagy egymás mellett éltek, esetleg lassan ellenséggé váltok. Ugyanis, ha önző társad van, és kettőtök közül éppen te vagy az, aki állandóan megalkudni kénytelen a kapcsolat fennmaradása érdekében, akkor felborul az energiaegyensúly, te pedig boldogtalannak érezheted magad és haragtartó lehetsz. Ha pedig állandóan vitatkozol a társaddal, érzelmi energiaszinted mélypontra zuhan.

Tipp: Beszéld ki az érzéseidet a társaddal, és javasold, min kellene változtatni ahhoz, hogy ismét kiegyensúlyozott legyen a kapcsolatotok. Együtt talán sikerül rájönnötök, miért veszekedtek olyan sokat. Ha nagy törés következett be, bejelentkezhettek párterápiára, hogy megmentsétek a kapcsolatotokat. Hidd el, nem biztos, hogy a haveri sörözések alatti panaszkodás a legjobb megoldás…

 

Távoli és közeli rokonok

A fiatalok és az idősek egyaránt igénylik, hogy törődj a lelkükkel, állandó érzelmi energiát fordíts rájuk. A gyerekeidnek lehetnek problémái az iskolában, a kisebbek pedig hisztizéssel vagy rendetlenkedéssel próbálhatják felhívni magukra a figyelmedet. Lehet, hogy az idősebb rokonok, főleg az ágyhoz kötöttek, azt várják tőled, hogy töltsd velük az összes szabadidődet.

Tipp: Tartalékold az energiádat úgy, hogy mindennap szentelsz valamennyi időt a gyermekeidnek, amikor megbeszélhetik veled a napjukat: a kisebbekkel ez lehet a mesélés ideje is. Reálisan viszonyulj a rád számító rokonokhoz. Jó ötlet rendszeresen, egy-egy hétköznap este vagy hétvégén felkeresni őket, így várni fogják a látogatást.

 

 

Munkatársak és főnökök

A munkatársak között is akadhat olyan, aki hátráltat, ez kedvezőtlenül hat érzelmi energiádra és megrendítheti az önbizalmadat.Tipp:

Beszélj erről a munkádat nem méltányoló főnökkel, a munkádban hátráltató kollégákkal pedig arról, hogyan tudnátok jobban együttműködni. Ha ezek után is folyamatosan keresztbe tesznek neked, lépj tovább! Beszélj a munkaügyisekkel, vagy mai divatos nevén HR-rel, és ha ez után sem történik változás, vagy még rosszabb lesz a helyzet, keress új munkát! Nincs az a pénz, amiért mindent le kellene nyelned.

Haverok

Mindenkinek van legalább egy olyan barátja, akit önzőként vagy megbízhatatlanként jellemezhetünk. Ezek az „energiavámpírok” valósággal kiszipolyoznak bennünket. Te is ismered ezt a típust. Ő az, aki késő éjjel felhív egy problémája miatt, de sohasem érdekli, nálad mi újság van. Máskor egy átlátszó ürüggyel lemondja a közös programot.

Tipp: Ismét csak azt javasoljuk, tartalékold az energiádat önmagad számára. Csökkentsd az ilyen barátokra szánt időt, és ne érdekeljen, mit gondol vagy terjeszt rólad, ha nem úgy táncolsz, ahogy neki a kedve tartja… Egyáltalán: értékeld át a barátságaidat. Ha valamelyik elmúlt, adj magyarázatot arra, miért történik így, és aztán lépj tovább. Lehetséges, hogy ő már nem ugyanaz az ember, akit megkedveltél, mert mindenki változik és vele együtt az értékrendje is.

 Töltsd ki tesztünket és tudd meg, mitől csökken energiaszinted! >>

 

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép